Scharrelvlees van het Mangalica varken (Hongaars Wolvarken).
Het Mangalica varken is een puur en traag groeiend ras met zeer smakelijk vlees, dat weinig gekruid hoeft te worden. Het Mangalica varken ontwikkeld meer vet, in de vorm van spek en
intramusculair vet. Hierdoor krijgt het vlees een mooie marmering. Dit zorgt voor erg smaakvol vlees. Ook bevat het vlees weinig vocht en dient daarom langzaam gegaard te worden. Het is rijk aan
goede vetzuren.
Tijdens het proces van het maken van de ambachtelijke boerenkaas, tappen we na het snijden van de gestremde melk, een deel van de wei af. Dit restproduct is erg voedzaam voor varkens. Bovendien
vinden ze de kaawei erg lekker.
Weivarkens is dan ook ontstaan uit een samenwerking met Zunakaas. Tijdens een zoektocht naar een goede besteding van het restproduct: de kaaswei.
Het vlees is vriesvers en in kleine porties verkrijgbaar in onze boerderijwinkel.